Výhody lokální kryoterapie

Lokální kryoterapie, která zaměřuje extrémní chlad pouze na konkrétní část těla nebo postiženou oblast, má několik výhod a léčebných účinků. Některé z hlavních benefitů lokální kryoterapie zahrnují:

  1. Snížení bolesti: Lokální kryoterapie pomáhá snížit bolest v postižené oblasti. Extrémní chlad zmírňuje citlivost nervových zakončení a snižuje propustnost tkání, což vede ke snížení bolesti.

  2. Redukce zánětu: Kryoterapie působí protizánětlivě a snižuje zánětlivou reakci v postižené oblasti těla. Omezením průtoku krve do této oblasti se snižuje množství prozánětlivých mediátorů.

  3. Lokální analgezie: Díky aplikaci chladu na specifické místo lze dosáhnout lokální analgezie, což znamená dočasné potlačení bolesti v této oblasti.

  4. Snížení otoků: Kryoterapie pomáhá snížit otoky a hematomy, což je důležité pro rychlejší zotavení po zranění nebo chirurgickém zákroku.

  5. Podpora hojení: Extrémní chlad podporuje regeneraci tkání a urychluje hojení ran a poranění.

  6. Zlepšení sportovních výkonů: Lokální kryoterapie se často používá sportovci pro rychlejší zotavení po tréninku nebo závodech a pro snížení svalové únavy.

  7. Relaxace svalů: Chlad pomáhá uvolnit napjaté a namožené svaly, což vede k pocitu uvolnění a relaxace. Relaxace a regenerace svalů také pomáhá předcházet zraněním z přetížení.

  8. Bezpečnostní výhody: Lokální kryoterapie má méně kontraindikací než celotělová kryoterapie a tato metoda je tedy vhodná skoro pro všechny.

Pokud je to možné, je vhodné doplnit lokální kryoterapii o návštěvu kryokomory, aby byl efekt kryoterapie největší a co nejrychlejší.

Vyzkoušejte kryoterapii

V našem studiu poskytujeme všechny formy kryoterapie a budeme rádi, když ji vyzkoušíte a pomůže Vám urychlit rekonvalescenci! Můžete dorazit bez objednání.