Výhody celotělové kryoterapie

Celotělová kryoterapie má mnoho výhod a léčebných účinků. Zde jsou některé z hlavních benefitů celotělové kryoterapie:

  1. Redukce bolesti: Kryoterapie pomáhá snížit bolest v důsledku zánětu nebo zranění. Extrémní chlad snižuje citlivost nervových zakončení a omezuje propustnost tkání, což vede ke snížení bolesti.

  2. Snížení zánětu: Nízké teploty zmírňují zánětlivé reakce těla. Kryoterapie omezuje tok krve do postižené oblasti a snižuje hladinu prozánětlivých mediátorů.

  3. Zlepšení sportovních výkonů: Mnoho sportovců využívá celotělovou kryoterapii pro rychlejší zotavení po náročných trénincích nebo soutěžích. Pomocí kryoterapie snižují svalovou únavu a zánět a zvyšují výkonnost.

  4. Zlepšení nálady: Kryoterapie stimuluje uvolňování endorfinů, což jsou hormony štěstí, a zlepšuje náladu. To může mít pozitivní vliv na celkové duševní blaho pacientů.

  5. Regenerace a zotavení: Kryoterapie pomáhá urychlit proces regenerace a zotavení po poraněních, chirurgických zákrocích nebo intenzivních fyzických aktivitách.

  6. Zlepšení spánku: Kryoterapie může mít také pozitivní vliv na spánek, což může být důležité pro celkové zdraví a regeneraci.

  7. Podpora imunitního systému: Kryoterapie stimuluje imunitní systém, což pomáhá posílit obranyschopnost těla proti infekcím a nemocem.

Rozsah a rychlost efektů kryoterapie je individuální a může se u jednotlivých klientů lišit. Kryoterapie je považována za bezpečnou, ale není vhodná pro každého. Lidé s určitými zdravotními problémy, jako jsou kardiovaskulární onemocnění nebo alergie na chlad, by se měli před použitím kryoterapie poradit s lékařem. Celotělová kryoterapie je prováděna pod dohledem odborníka, který klienty v průběhu procedury pozoruje.

Vyzkoušejte kryoterapii

V našem studiu poskytujeme všechny formy kryoterapie a budeme rádi, když ji vyzkoušíte a pomůže Vám urychlit rekonvalescenci! Můžete dorazit bez objednání.