Proč trvá kryoterapie jen 3-4 minuty?

Doba, po kterou se klienti zpravidla zdržují v kryokomoře, je omezena z bezpečnostních důvodů. I když může být lákavé zůstat v extrémně nízkých teplotách co nejdéle, existuje několik faktorů, které určují doporučený časový limit pobytu v kryokomoře, obvykle nejvýše 4 minuty:

  1. Riziko omrzlin: Extrémně nízké teploty, které mohou dosahovat až -120 °C, mohou způsobit omrzliny a poškození kůže a tkání. Proto je důležité omezit dobu expozice, aby nedošlo k nepříjemným nebo potenciálně nebezpečným účinkům na kůži a tělo.

  2. Individuální tolerance: Každý člověk má individuální toleranci k extrémním teplotám. I když někteří lidé se mohou cítit pohodlně a bezpečně v kryokomoře po delší dobu, jiní mohou pociťovat nepohodlí nebo dokonce riziko pro své zdraví. Proto je omezení doby v kryokomoře důležité, aby se minimalizovaly rizika.

  3. Příznaky hypotermie: Dlouhodobý pobyt v extrémních chladných podmínkách může způsobit hypotermii, což je stav, kdy teplota těla klesá pod normální hodnoty. Příznaky hypotermie zahrnují zimnici, zmatenost, únava a svalovou slabost. Proto je důležité omezit dobu pobytu v kryokomoře, aby nedošlo k přehřátí těla.

Celkově je důležité dodržovat pokyny odborníků a personálu kryokomory ohledně maximální doby expozice. To pomáhá zajistit, že kryoterapie bude bezpečná a účinná pro každého klienta.

Vyzkoušejte kryoterapii

V našem studiu poskytujeme všechny formy kryoterapie a budeme rádi, když ji vyzkoušíte a pomůže Vám urychlit rekonvalescenci! Můžete dorazit bez objednání.