Jak pomůže kryoterapie se spaním?

Kryoterapie, která zahrnuje vystavení těla nízkým teplotám za účelem léčby nebo zlepšení různých stavů, může mít několik příznivých účinků na spánek. Zde jsou možné způsoby, jak by kryoterapie mohla přispět ke zlepšení kvality spánku:

1. Redukce Teploty Těla:

  • Fyziologický Efekt: Snížení tělesné teploty může mít fyziologický efekt, který napomáhá usínání. Před spaním provedená kryoterapie může podporovat přirozený pokles tělesné teploty, což je součást biologického rytmu spánku.

2. Zmírnění Stresu a Úzkosti:

  • Psychologický Efekt: Někteří lidé mohou pociťovat zmírnění stresu a úzkosti po kryoterapii. Snížení psychického napětí může být prospěšné při usínání a udržení klidného spánku.

3. Léčba Poruch Spánku:

  • Podpora Léčby Poruch: Pro některé lidi může být kryoterapie součástí komplexního přístupu k léčbě poruch spánku, jako jsou nespavost nebo syndrom neklidných nohou.

4. Ovlivnění Krevního Oběhu:

  • Zlepšení Krevního Oběhu: Kryoterapie může ovlivnit krevní oběh a snížit záněty. To může být prospěšné pro uvolnění svalů a podporu relaxace před spaním.

5. Regulace Hormonů:

  • Melatonin a Teplota: Některé studie naznačují, že nízká teplota může ovlivnit uvolňování melatoninu, hormonu spojeného se spánkem a bděním.